top of page

Rottespærre

 

En rottespærre til liggende kloakledninger består af en anordning som kan installeres i en rense- og inspektionsbrønd.

Rottespærren indeholder to klapper som er ophængt uafhængig af hinanden, som tillader fri passage af boligens spildevand og samtidig forhindrer rotters adgang ind til boligens kloaksystem.

Der er meget strenge krav til rottespærre. De skal være produceret i syrefast rustfri stål aisi 316, alle svejste samlinger skal efter endt samling være bejdset så svejsningerne ikke kan angribes af rust.
Der må ikke kunne forekomme forstoppelse i kloaksystemet på grund af rottespærrene, samt de skal være simple at installere og afmontere.

For at være sikre på at rottespærren overholder disse krav og også effektivt sikrer beskyttelse mod at rotterne ikke kan slippe igennem, testes og gennemgår rottespærren en VA-godkendelse på Teknologisk Institut, rørcentret i Taastrup. Denne VA-godkendelse er forbrugerens garanti for at rottespærren er testet og godkendt og overholder de fastsatte normer for rottespærre.

 

Skal serviceres af en aut. kloakmester

 

 

 

 

Hvem må montere en rottespærre?

Personer ansat i virksomheder med autorisation som kloakmester, og som er uddannet kloakmester, anlægsstruktør eller kloakrørlægger, skal for at kunne opsætte rottespærre,have erhvervet bevis på at have bestået kursus om rotters adfærd og biologi mv. i forbindelse med opsætning af rottespærre.

Vi er certicificeret rottespærremontør

VA-godkendt

Entreprenør & Aut. kloakmster
_DSC4768b_edited.jpg
bottom of page