top of page

En ekstrem situation og kæmpe indsats

8. december 2013

Halsnæs Kommune takker de mange - både professionelle og frivillige - som har gjort en kæmpe indsats.

 

Landet har fra torsdag til lørdag oplevet en ekstrem situation med storm og efterfølgende oversvømmelser og store ødelæggelser. Heldigvis lykkedes det Halsnæs Kommune i samarbejde med beredskab, politi, hjemmeværn, frivillige og Halsnæs Forsyning A/S, under professionel ledelse af politiet, at afværge en større katastrofe i form af digebrud i Frederiksværk.

Borgmester Helge Friis udtaler: ”Jeg er så lettet! Og det tror jeg også, at mange andre er. Det kunne være gået meget værre til. Det var så tæt på, og det var næsten ikke til at holde ud, hvis diget havde kollapset, eller vandstanden var blevet bare 8 cm højere...”

 

 

 

I løbet af fredagen var det lykkedes Natur og Vej sammen med

KTS-Entreprise A/S at sætte ”prop” i kanalen ved opbygge en interimistisk højtvandslukke. Målet var at mindske presset på de mest sårbare dele af diget. Der skulle omkring 200 såkaldte big-bags a en halv kubikmeter sand til at skabe ”proppen”. Da proppen først var etableret, kunne Halsnæs Forsyning begynde at pumpe vand.

Frederiksværk Skole, Vinderød blev holdt åbent og klar til at tage imod borgere, hvis det skulle vise sig nødvendigt at evakuere.

Fredag aften begyndte havet at slå ind over diger langs nordkysten i blandt andet Kikhavn og Nødebohuse, og borgerne blev kontaktet. Det var politiet, hjemmeværnet og beredskabet, som tog sig af det. Imens kontaktede den kommunale visitation og Hjemmeplejen de ældre borgere i områder med fare for oversvømmelse. Mange pårørende hentede i god tid deres ældre hjem til sig selv i sikre omgivelser. Fem borgere blev indkvarteret på et plejecenter, heraf blev to hentet af deres pårørende efter et par timer. Også de private leverandører af hjemmehjælp stillede op og tog del i beredskabet.

Flere steder måtte der vejafspærringer til på grund af oversvømmelserne, for eksempel ved Havnegade, Strandgade, Hermannsens gade og Peter Falstervej i Frederiksværk.

Entreprenør & Aut. kloakmster
_DSC4768b_edited.jpg
bottom of page